Heb je last van stress? Loop je vast in je carrière? Of heb je het idee dat je helemaal niet de juiste baan hebt? Dan kan een loopbaancoach je helpen. Een loopbaancoach helpt professionals, jong en oud, om hun loopbaan vorm te geven. Op deze pagina lees je hier meer over.

Wat is een loopbaancoach?

Een loopbaancoach is een professional die jou kan helpen om je loopbaan vorm te geven. Het is een coach die gespecialiseerd is in alle vraagstukken die met een loopbaan te maken kunnen hebben. Je kunt bijvoorbeeld naar een loopbaancoach stappen omdat je je baan niet meer leuk vindt, maar ook omdat je een bepaalde stap wilt maken in je carrière.

Wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach helpt je om tot bepaalde veranderingen te komen in je loopbaan. Zo kan een loopbaancoach je helpen om problemen op je werk op te lossen, maar ook om bepaalde doelen te bereiken. Door vragen te stellen en vervolgens goed te luisteren achterhaalt de coach het probleem of de behoefte. Vervolgens helpt de coach je om dit probleem op te lossen of je doel(en) te bereiken.

Bij welke vraagstukken helpt een loopbaancoach?

Een loopbaancoach kan je begeleiden in allerlei vraagstukken die iets met jouw loopbaan te maken hebben. Je kunt een loopbaancoach bijvoorbeeld benaderen als je:

  • Meer plezier wil in je werk
  • Meer energie van je werk wil krijgen
  • Last hebt van stress op je werk en hier iets aan wil doen
  • Een bepaalde stap wil maken in je werk, maar niet weet hoe je deze stap kunt zetten
  • Een carrièreswitch wil maken, maar niet weet hoe je dit moet doen
  • Handvatten nodig hebt om bepaalde situaties op de werkvloer het hoofd te bieden

En wil je aan je persoonlijke ontwikkeling werken, bijvoorbeeld door actief aan de slag te gaan met enkele ontwikkelpunten waar je nu tegenaan loopt? Dan kun je ook een loopbaancoach benaderen.

De voordelen van loopbaancoaching

Ook als je jouw doel duidelijk voor ogen hebt, kan het lastig zijn om dit doel te bereiken. Soms mis je simpelweg de handvatten om de juiste stappen te zetten. Een loopbaancoach kan je hierbij helpen. Door goed te luisteren, de situatie in kaart te brengen en onafhankelijk advies te geven helpt een loopbaancoach je om je doel te bereiken.

Daar komt nog bij dat een loopbaancoach je kan helpen om het plezier in je werk terug te krijgen. Bijvoorbeeld door je te helpen de stress te verminderen. Of door je handvatten te geven om met bepaalde situaties op de werkvloer om te gaan. De eenmalige investering die je in loopbaancoaching doet, werkt nog vele jaren door. Je kunt hier zelfs de rest van je leven plezier van hebben.

Maak kennis met Tjepkema coaching

Krijg je geen energie meer van je werk? Heb je last van stress? Wil je een stap maken in je carrière, maar weet je niet hoe? Of heb je handvatten nodig om bepaalde situaties op het werk beter te kunnen handelen? Dan ben je bij Tjepkema Coaching aan het juiste adres.

Ik ben Marjon Tjepkema, een enthousiaste loopbaancoach met jaren ervaring in het vak. Ik help je graag om jouw loopbaan vorm te geven op een manier die helemaal bij jou past en waar jij je prettig bij voelt. Dit doen we door een individueel coachingstraject te starten.

In dit traject beantwoorden we samen diverse vragen die jou verder kunnen helpen. Wie ben je? Waar sta je? Wat wil je? En welke stappen moet je zetten om dit doel te bereiken? Samen gaan we voor een baan waar je plezier in hebt, energie van krijgt en energie in kwijt kunt.