Ontdek jouw persoonlijke weg naar meer vitaliteit en werkplezier

Wat klanten zeggen

"Ik weet weer wie ik ben, waar ik sta en heb weer vertrouwen in mijn talenten en dat ik via mijn eigen kracht aan een nieuwe weg kan beginnen."
Henk-Jan
, burn-out coaching
"Hartelijk bedankt voor je motiverende, toegewijde, steunende, vriendelijke en deskundige coaching. Ik kan er weer tegen aan en zie de toekomst met vele kansen blij tegemoet!"
Judith
,
"De vitaliteitsdag was een waardevolle dag die mijn hart naar mezelf heeft geopend. Ik wist niet dat het zo eenvoudig was om minder stress te ervaren."
Anoniem
,
"Bedankt Marjon, Dankzij jou werk ik nu met heel veel plezier en ik word ook nog eens beter betaald!"
Simone
,

Over Marjon Tjepkema

Mijn naam is Marjon Tjepkema, in de afgelopen jaren heb ik mij verdiept in het fenomeen stress, en dan ook nog eens specifiek in relatie tot hooggevoeligheid.

Ik zie het als mijn missie om ervoor te zorgen dat jij duurzaam je vitaliteit terug vindt in je werk en het liefst voorkom ik overspannenheid en burn-out.

Bij een van mijn voormalige werkgevers werd ik gegrepen door het coachingsvak. Daar mocht ik mensen begeleiden die werkloos dreigden te worden of in de WAO (nu WIA) kwamen. Zo ontdekte ik hoeveel voldoening het me gaf om deze medewerkers met soms al forse bagage en dito geschiedenis weer naar een andere baan te mogen begeleiden.

Na een aantal jaar had ik ervaring opgedaan als coach, trainer en HRM-adviseur binnen de zorg, het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven. Ik zette daarnaast de stap om zelfstandig coach te worden, een besluit waar ik nog elke dag van geniet.

Ik heb mijn ideale loopbaan gevonden en ik help jou graag om jouw ideale loopbaan te vinden.

Over Marjon Tjepkema

In mijn werk als loopbaan- en stress en burn-outcoach help ik mensen met hun persoonlijke weg naar meer vitaliteit en werkplezier. Het liefst voorkom ik overspannenheid en burn-out. Ik ben gespecialiseerd in het fenomeen stress, specifiek in relatie tot hooggevoeligheid (HSP). Ik zie in mijn praktijk veel HSP’ers die vastlopen. Vaak zijn het creatieve personen, die een uitdaging nodig hebben. Ze zoeken naar balans omdat ze extra stressgevoelig zijn.

Een decennium geleden raakte ik onverwacht overspannen. Een combinatie van hoge werkdruk, mijn persoonlijkheid en problemen op het werk. Op dat moment werd ik gelukkig goed gecoacht en herstelde ik snel. Terwijl ik fysiek allang hersteld was, werkte mijn brein nog niet mee. Dat maakte me onzeker, maar ook nieuwsgierig. Ik verdiepte mij in HSP, stress en burn-out. De inzichten gebruikte ik niet alleen voor mezelf, maar ook in mijn werk als HRM-adviseur. Na diverse opleidingen begon ik als zelfstandig coach.

Mijn ruime ervaring heb ik opgedaan als HRM-adviseur binnen zorg, onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Uit de opleidingen Oplossingsgericht coachen, Voice Dialoque coaching, Hartcoherentie ademhaling, Systemisch werken en Hypnose, haal ik tools voor de coachingstrajecten. Het voelt als een schatkist waaruit ik kan putten. Ik kan een probleem van alle kanten bekijken en jou een persoonlijke aanpak bieden. Aan het einde van het coachtraject ga je met zelfvertrouwen en gezonde stress weer duurzaam aan het werk.

Durf jij te reflecteren? Ben je gevoelig en leergierig? Dan werken we samen naar een betere versie van jezelf. Vol werkplezier en energie!

Mijn expertise Ik ben gespecialiseerd in de begeleiding van hooggevoelige mensen (HSP) alsook hoogbegaafde mensen: mensen die voor een net wat grotere uitdaging komen te staan wanneer het gaat om het verwerken van prikkels en het bewaken van (innerlijke) rust. Mijn doel is het vinden van werk dat passend is bij de kwaliteiten die je van nature bezit.

Loopbaancoaching

Ontdek jouw ideale droombaan

Stress & Burnout

Voorkom uitval door stress/burn-out

Hoogsensitiviteit (HSP)

HSP en de werkvloer

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr
marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr

Ik wil werkstress verminderen of voorkomen Ontdek wat jij nodig hebt voor meer werkplezier.

 • Zelfvertrouwen in werk
  Zelfvertrouwen in werk

  Ken je eigen kwaliteiten en vertrouw op je eigen kunde. Door een groot zelfvertrouwen vergroot je jouw werkplezier.

 • Sterk uit je burnout
  Sterk uit je burnout

  Herken de signalen van je eigen lichaam en pas jouw gedrag en je werk daar op aan. Kom sterker uit je burnout.

 • Vitaliteit en energie
  Vitaliteit en energie

  Pak het onderliggende probleem aan en je krijgt meer energie en je voelt je vitaler.

 • Persoonlijke tools & coaching
  Persoonlijke tools & coaching

  Door 1 op 1 coaching pak je echt jouw loopbaan probleem aan en zet alleen die tools in die jij nodig hebt om vitaal en met meer plezier te werken.

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr

Werkboek Eerste hulp bij werkstress

Ontvang worksheet eerste hulp bij stress

9 slimme tips voor meer werkplezier

Eerste hulp bij StressWeinig energie door stress?

Sleep je je met tegenzin naar je werk? Je bent niet de enige. Te veel stress en burn-out zijn momenteel de grootste veroorzakers van langdurig ziekteverzuim. Hoe kan je zorgen voor meer energie en werkplezier?

In mijn werkboek ‘Eerste hulp bij werkstress’ geef ik 9 tips die je helpen stress te verminderen en burn-out te voorkomen!

Marjon Tjepkema
Marjon Tjepkema

Eigenaar & coach

loopbaancoaching, hsr

Wanneer jij er klaar voor bent, zijn er 4 manieren waarop ik als coach je kan helpen

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr

Nr.1 Artikelen & Downloads

Door mijn jarenlange ervaringen en voorliefde voor het schrijven heb ik over de thema’s: loopbaancoaching, stress en burn-out en hoog sensitiviteit verschillende artikelen geschreven of GRATIS e-books en verzamelde tips ter beschikking gesteld op deze website. Bekijk ze op mijn blog pagina.

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr

Nr.2 Werkenergieanalyse

Heb jij een goede energiebalans, of merk je de laatste tijd dat je te veel vermoeid bent en ervaar je voornamelijk spanning in je werk? Met de werkenergieanalyse kan je via een online vragenformulier vragen invullen waardoor je inzicht in jouw energie- en stressbronnen krijgt op zowel organisatie- als functieniveau.

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr

Nr.3 Vitaliteitsdag

Tijdens de vitaliteitsdag gaan we in op jouw verleden en hoe daardoor je huidige situatie tot stand is gekomen. Een dag lang staat jouw vraag centraal en blikken we later tijdens een terugkommiddag terug op de resultaten die je op basis hiervan hebt bereikt.

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr

Nr.4 Coachingstrajecten

Bij het vinden van werkplezier zijn er twee opties: of je huidige baan meer naar jouw zin maken (jobcrafting), of op zoek naar een nieuwe carrière die beter bij jou past. Ik help je ontdekken welke optie bij jou past door middel van loopbaancoaching, stress en burn-out coaching en hypnose oefeningen.

Je privacy in een notendop

Allereerst willen we aangeven dat we zorgvuldig met je gegevens zullen omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hechten we veel waarde aan de veiligheid van je gegevens! Wanneer je een werkboek of checklist hebt gedownload ontvang je periodiek onze nieuwsbrief met daarin nuttige tips over loopbaancoaching, stress&burn-out en hoogsensitiviteit.

Wil je meer weten over je privacy?
Check dan onze privacy policy.

Mocht je hierover vragen hebben?
Mail dan gerust op marjon@tjepkemacoaching.nl

loopbaancoaching, hsr

Download
Checklist Hoog Sensitiviteit

Denk jij dat je hoog sensitief bent, maar weet je het niet zeker? Wil je weten of je hoog sensitief bent? Of wil je weten wat daaronder valt?

Speciaal voor jou schreef ik deze checklist met 30 vragen waarin je kunt onderzoeken of je jezelf zou omschrijven als Hoog Sensitief.
50%

Je bent er bijna!Waar mogen we de checklist "Hoogsensitiviteit" naar toe sturen?

loopbaancoaching, hsr
50%

Je bent er bijna!Waar mogen we het ebook "Eerste hulp bij werkstress" naar toe sturen?