Niet alle hoogbegaafde mensen weten van jongs af aan dat ze hoogbegaafd zijn. Sommige hoogbegaafde mensen komen hier pas op latere leeftijd achter. Ze voelen zich onbegrepen, gefrustreerd en hebben vaak conflicten op de werkvloer of in de privésfeer. Het komt vaak voor dat hoogbegaafde mensen voelen dat ze buiten de groep vallen. Als je vrienden of collega’s hebt die ook hoogbegaafd zijn, dan is de kans minder groot dat je buiten de groep valt (of dat gevoel hebt).

Als je als hoogbegaafde en universitaire studie hebt gevolgd, dan is de kans groot dat je in een omgeving terecht komt die goed bij je past. Het gebeurt echter regelmatig dat een hoogbegaafde onderpresteert en het niet redt op school. Hij of zij komt dan in een werkomgeving terecht die ver onder het denkniveau ligt. Ze raken verveeld en zullen vaak van baan veranderen.

Redenen waarom je je niet thuis voelt in je huidige baan of team

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je als hoogbegaafde niet op je plek voelt op je werk of in het team waarin je werkt.

Je doet werk wat je niet leuk vindt

De meest simpele en meest voorkomende reden dat je het niet naar je zin hebt op het werk is omdat je het werk dat je doet niet leuk vindt.

Het werk dat je doet is niet uitdagend genoeg

Als hoogbegaafd persoon loop je vaak tegen werk aan dat niet uitdagend genoeg voor je is. Je verveelt je op de werkvloer en je hebt het idee dat je niet alles uit jezelf haalt.

Het werk dat je doet is té uitdagend

Het kan ook zijn dat het werk te uitdagend voor je is. Je vindt het lastig om te presteren op je werk en je voelt een constante druk.

Je hebt vaak conflicten met collega’s

Als hoogbegaafd persoon denk je anders dan de ‘normale’ mens. Dit kan ervoor zorgen dat collega’s je niet begrijpen, waardoor conflicten kunnen ontstaan.

Je krijgt weinig waardering

Het is voor een mens heel belangrijk om waardering te krijgen voor het werk dat je doet. Dit hoeft natuurlijk niet iedere dag, maar het is fijn als je af en toe te horen krijgt dat je opdrachtgever blij is met het werk dat je voor hem of haar doet.

Vaak word je beoordeeld op de resultaten die je boekt en niet op de inspanningen die je levert. Het is dan vaak lastig om de volle 100% te geven als je geen waardering krijgt vanuit je huidige werkgever.

Er is geen balans tussen werk en privé

Een andere reden waarom je je niet op je plek voelt op je werk is als er geen balans is tussen werk en privé. Het is wel belangrijk om deze balans te vinden, anders neem je jouw werk mee naar huis en daar word je niet bepaald gelukkig van.

Je hebt geen goede band met leidinggevende of collega’s

Als jij je niet begrepen voelt door je collega’s, dan is het heel erg moeilijk om gelukkig te zijn op je werk. Helaas zijn er veel hoogbegaafde mensen die hier regelmatig tegenaan lopen.

Over collega’s kun je je soms best heen zetten, maar als je het niet kunt vinden met je baas wordt het heel lastig om gelukkig te zijn en plezier te halen uit je werk.

Wat kun je doen als je het gevoel hebt dat je niet op de goede plek zit?

Wanneer je het gevoel hebt dat je niet op de juiste plek bent kun je een aantal dingen doen.

Zoek een mentor of gelijkgestemden:

Zoek naar een mentor, coach of gelijkgestemde collega’s binnen of buiten je organisatie. Het hebben van een ondersteunend netwerk van mensen die je begrijpen en waarderen kan van onschatbare waarde zijn. Ze kunnen je helpen bij het verkennen van nieuwe mogelijkheden en het vinden van een omgeving waarin je je meer gewaardeerd voelt.

Ontwikkel jezelf

Blijf jezelf ontwikkelen en blijf leren. Zoek naar mogelijkheden voor training, cursussen of workshops die aansluiten bij je interesses en doelen. Door jezelf voortdurend uit te dagen en nieuwe kennis op te doen, vergroot je je zelfvertrouwen en creëer je nieuwe kansen op het werk.

Overweeg een carrièreswitch:

Als je merkt dat je je voortdurend niet op je plek voelt op je huidige werkplek, overweeg dan serieus een carrièreswitch. Verken andere vakgebieden, industrieën of zelfs ondernemerschap. Soms is het vinden van een omgeving die beter past bij je interesses en talenten de sleutel tot meer voldoening en succes.