Ben jij een hoogsensitief persoon? Dan is de kans aanwezig dat je het moeilijk vindt om gezonde grenzen te stellen op de werkvloer. Voor ieder mens is het belangrijk om zijn of haar eigen grenzen te bewaken. Hierdoor voorkom je dat er misbruik van je gemaakt wordt of dat je bijvoorbeeld te veel hooi op je vork neemt. Voor een HSP’er is het echter nog belangrijker om grenzen aan te geven, hooggevoelige mensen raken namelijk eerder overladen en vermoeid.

Gezonde grenzen stellen op de werkvloer als HSP’er; waarom is het lastig en hoe kun je dit doen? In dit blogartikel lees je er meer over!

Over je grenzen gaan op het werk: hoe ziet dit eruit?

Er zijn verschillende manieren waarop je over je grenzen kunt gaan op het werk. Je kunt bijvoorbeeld meer werkuren draaien dan je eigenlijk aankunt. Het kan zijn dat je taken of opdrachten aanneemt die moeilijker zijn dan wat in jouw mogelijkheden ligt op gebied van kennis en kunde.

Ook kan het zo zijn dat je geen nee kan zeggen als een collega of een leidinggevende je iets vraagt te doen. Veelal is het een combinatie van deze voorbeelden die ervoor zorgen dat je over je grens gaat op het werk.

Waarom grenzen lastig zijn voor een HSP’er

HSP’ers vinden het erg moeilijk om gezonde grenzen te stellen op de werkvloer. De grootste oorzaak hiervan is de hoge verwachtingen die HSP’ers hebben van zichzelf. In het verleden hebben ze door hun hooggevoeligheid geleerd dat ze anders zijn dan ‘normale’ mensen. Niemand wil echter anders zijn, we willen allemaal in het sociale plaatje passen en kunnen wat anderen ook kunnen.

Een gevolg hiervan is dat de HSP’er enorm zijn best doet om te voldoen aan het plaatje. Hij of zij doet dat zelfs door te bewijzen meer te kunnen dan anderen. De HSP’er gaat hierdoor snel over een grens.

Een andere oorzaak is het grote verantwoordelijkheidsgevoel dat HSP’ers hebben. Ze nemen vaak taken op zich, omdat ze het belang zien van het leveren van kwaliteit, het op tijd afronden van een taak of het belang van het bedrijf.

Gezonde grenzen stellen op de werkvloer als HSP'er

Consequentie van geen grenzen stellen

Geen grenzen stellen heeft echter consequenties, zeker op de lange termijn. Een van de gevolgen is dat de HSP’er vermoeid zal raken. Iedere HSP’er zal deze vermoeidheid herkennen, het gevoel compleet leeg te zijn. Het duurt zeker enige dagen voordat een hooggevoelig persoon hiervan hersteld is. Komt dit vaker voor dan ligt er een burn-out op de loer. Veel HSP’ers komen op een bepaald moment van hun leven in een burn-out terecht. Een direct gevolg van geen gezonde grenzen stellen.

Een andere consequentie van geen grenzen stellen is dat jouw leidinggevende en collega’s je gaan zien als iemand waar ze altijd bij aan kunnen kloppen. Een moeilijke opdracht met krappe deadline? Je leidinggevende komt bij jou. De werktijd zit er bijna op maar er moet nog iets afgerond worden? Jij lost het wel op, toch?

Tips om gezonde grenzen te stellen

Het is belangrijk om jouw grenzen op een duidelijke, maar nette manier aan te geven. Laat geen ruimte voor mogelijkheden, maar breng het zo dat jouw leidinggevende of collega er begrip voor heeft. Komt jouw leidinggevende naar je toe om snel iets af te ronden, terwijl je er geen tijd voor hebt? Geef dan rustig aan dat je met iets anders bezig bent. Dit wil je met volle aandacht afronden, daarna kun jij je richten op iets anders.

Raak je snel vermoeid door je werk? Neem dan regelmatig even pauze na het afronden van een taak. Komen je collega’s vaak bij je voor raad en advies? In plaats van het overnemen van een taak kun je ze eerst vragen stellen: Wat is het probleem precies? Wat denk je zelf dat de oplossing is? Daarna geef je raad hoe ze het zelf verder kunnen oppakken.

Conclusie

Gezonde grenzen stellen op de werkvloer als HSP’er is erg belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat jij op een gezonde manier jouw werk kan blijven uitvoeren. Daarnaast maak je leidinggevenden en collega’s ervan bewust dat iedereen verantwoordelijkheden heeft.