Coach Hellendoorn: loopbaanbegeleiding & stress en burn-out

Ben je op zoek naar een vakkundige coach in de regio Hellendoorn (Overijssel)? Tjepkema Coaching is werkzaam in heel Overijssel, waaronder in Hellendoorn.

Het is mijn missie om jou te helpen de vitaliteit in je werk terug te brengen, waar je ook tegenaan loopt. In de loop der jaren heb ik veel kennis opgebouwd over verschillende technieken en coachingsvaardigheden en ik haal veel werkgeluk en inspiratie uit mijn eigen loopbaan. Dit plezier en deze energie gun ik jou ook!

Table of Contents

Waar kan Tjepkema Coaching je mee helpen?

Loopbaancoach Marjon Tjepkema kan je helpen met zeer uiteenlopende zaken. Zo kan Tjepkema Coaching je ondersteunen in jouw loopbaantraject door middel van:

Loopbaanontwikkeladvies

Het loopbaanontwikkeladvies helpt je na te denken over belangrijke zaken die hierbij naar voren kunnen komen, zoals de gezondheid waarmee je jouw pensioen gaat bereiken, of je je nog wel ziet werken in je huidige baan tot aan je pensioenleeftijd en of het je fysiek en mentaal wel lukt om je pensioen te halen. Het doel van loopbaanontwikkeladvies is dat jij wordt gestimuleerd om de regie over je loopbaan in eigen handen te houden en je beter voor te bereiden op het invulling geven aan het einde van je carrière.

Zie ook: Loopbaanontwikkeladvies

Loopbaancoaching

Loopbaancoaching kan je helpen werkplezier en werkgeluk te vinden in je huidige of in een nieuwe functie. Ik kan je als loopbaancoach helpen grip te krijgen op en inzicht te krijgen in je huidige baan en bied houvast door je te inspireren, te motiveren en inzicht te geven in jouw sterke en zwakke kanten. In een traject van zes tot acht sessies bied ik actieve begeleiding en oefeningen waarmee jij weer sturing en richting geeft aan je loopbaan. We sluiten af met een compleet plan van aanpak om jouw doelen te bereiken.

Zie ook: Loopbaancoach

Sollicitatiecoaching

Tjepkema Coaching biedt ook sollicitatiecoaching aan. Om succesvol te kunnen solliciteren heb je een breed scala aan kennis en vaardigheden nodig. Ik bied hulp, zodat je leert om zo succesvol mogelijk te solliciteren. Tijdens de sessies van de sollicitatiecoaching krijg je inzicht in je kwaliteiten en geef ik je praktische tips, zodat jij de functie kunt vinden die bij jou past, jij je op een succesvolle manier kunt presenteren én je kunt onderscheiden van de concurrentie.

Zie ook: Sollicitatiecoach: hulp bij solliciteren

Vitaliteitscoaching

Tijdens persoonlijke vitaliteitscoaching ga ik samen met jou in op jouw verleden en hoe je huidige situatie daardoor tot stand is gekomen. Op basis hiervan kunnen we de volgende stap vinden die je moet zetten om vitaler op je werk te zijn. Dit alles doen we op jouw eigen tempo, zodat we voldoende tijd en ruimte kunnen nemen voor onderzoek naar nieuwe mogelijkheden, nieuw gedrag en nieuwe vaardigheden waarmee jij je vitaliteit op het werk kunt verhogen of een betere balans kunt vinden tussen werk en privé.

Zie ook: Vitaliteitscoach

Re-integratie 2e spoor

Als je door ziekte een tijdje uit de running bent geweest, is het begrijpelijk dat je ertegen opziet om te starten met zoeken van nieuw werk. Als re-integratiecoach kan Tjepkema Coaching je helpen om werk te zoeken dat aansluit bij jouw kwaliteiten. We stellen samen een trajectplan op. We zoeken uit wel werk bij jou past en hoe je hierop het effectiefst kunt solliciteren.

Zie ook: Re-integratiecoach voor traject 2e spoor

Outplacementbegeleiding

Ontslag is een ingrijpende gebeurtenis en als je niet direct zicht hebt op een nieuwe baan, kan het voorkomen dat je het gevoel hebt geen grip op de situatie te hebben. Outplacementbegeleiding van Tjepkema Coaching helpt je zicht te krijgen op jouw nieuwe toekomst. Ik stel samen met jou een loopbaanplan op en leer je op een succesvolle manier te solliciteren. Zo krijg jij weer richting en perspectief om aan de slag te gaan.

Zie ook: Outplacementbegeleiding: grip op je loopbaan

Bij welke vraagstukken helpt loopbaancoaching?

Loopbaancoaching kan je helpen bij een breed scala aan vraagstukken. Het is eigenlijk te veel om op te noemen, maar een aantal veelvoorkomende loopbaanvragen waarmee ik je kan helpen zijn:
1. Hoe voorkom of verminder ik werkstress?
2. Hoe zorg ik voor duurzame inzetbaarheid?
3. Hoe vind ik weer plezier in mijn loopbaan?

Ieder mens is anders, daarom lever ik altijd maatwerk om antwoord te geven op deze vragen. Hierbij staat wel altijd hetzelfde thema centraal: inzicht krijgen in je patronen en leren deze te doorbreken

Waarom een loopbaancoach inschakelen?

Plezier in je werk is van groot belang. Je spendeert waarschijnlijk zo’n dertig tot veertig uur per week aan je werk. Dit houdt in dat je een zeer groot deel van je tijd doorbrengt op je werk. Wanneer je dit werk niet meer leuk vindt of je je niet meer op jouw plaats voelt, werken de consequenties hiervan door in alle facetten van je leven.

Dit komt doordat je bijvoorbeeld humeuriger wordt, vermoeider bent en minder zin hebt om leuke dingen te doen. Dit is toch niet wat je wil? Graag help ik jou bij het (terug)vinden van het plezier en geluk in je werk, zodat je op een prettigere manier door het leven kunt en er in alle aspecten de positieve vruchten van kunt plukken.

Zie ook: Uitgeput door je werk: wat nu?

Wat levert loopbaancoaching mij op?

Loopbaancoaching helpt jou met het benutten van je talenten en capaciteiten op de werkvloer en in jouw loopbaan als geheel. Loopbaancoaching helpt je minder stress te ervaren en meer plezier en resultaat te behalen uit jouw werk. Ook kan loopbaancoaching je helpen om een betere balans tussen werk en privé te vinden en om meer zelfvertrouwen te hebben om de benodigde stappen te zetten om rust te ervaren in jouw leven en loopbaan.

Werkwijze Tjepkema Coaching

Ik help je jouw doelen te bereiken door te focussen op de kansen die er voor jou liggen bloot te leggen. Ik beschouw het coachingstraject dan ook als geslaagd als jij je patronen, overtuigingen en kwaliteiten helder hebt en van daaruit stappen kunt zetten naar een nieuwe toekomst. Ik help je jouw patronen te doorbreken en je intuïtie te volgen door middel van individuele coaching, op maat gemaakt voor jouw individuele situatie en persoonlijkheid.

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr

Actief in heel Overijssel

Mijn werkgebied is de provincie Overijssel: Almelo, Deventer, Hellendoorn, Hengelo, Kampen, Hardenberg, Nijverdal, Oldenzaal, Ommen, Rijssen, Raalte, Steenwijk, Vriezenveen, Zwolle en Enschede

Handige informatie

Op mijn site vind je blogs waarin ik mijn expertise met je deel. Heb je bijvoorbeeld deze blogs al gelezen:

Contact Bel Marjon op 06 30546837 of mail naar marjon@tjepkemacoaching.nl voor het maken van een afspraak.

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr

Je privacy in een notendop

Allereerst willen we aangeven dat we zorgvuldig met je gegevens zullen omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hechten we veel waarde aan de veiligheid van je gegevens! Wanneer je een werkboek of checklist hebt gedownload ontvang je periodiek onze nieuwsbrief met daarin nuttige tips over loopbaancoaching, stress&burn-out en hoogsensitiviteit.

Wil je meer weten over je privacy?
Check dan onze privacy policy.

Mocht je hierover vragen hebben?
Mail dan gerust op marjon@tjepkemacoaching.nl

loopbaancoaching, hsr

Download
Checklist Hoog Sensitiviteit

Denk jij dat je hoog sensitief bent, maar weet je het niet zeker? Wil je weten of je hoog sensitief bent? Of wil je weten wat daaronder valt?

Speciaal voor jou schreef ik deze checklist met 30 vragen waarin je kunt onderzoeken of je jezelf zou omschrijven als Hoog Sensitief.
50%

Je bent er bijna!Waar mogen we de checklist "Hoogsensitiviteit" naar toe sturen?

loopbaancoaching, hsr
50%

Je bent er bijna!Waar mogen we het ebook "Eerste hulp bij werkstress" naar toe sturen?