Heb je het gevoel dat jouw huidige baan niet meer bij je past? Dat je eigenlijk alleen nog naar je werk gaat voor het maandelijkse loonstrookje. Je bent toe aan een andere uitdaging en je wilt een nieuwe stap zetten in jouw loopbaan. Maar hoe doe je dit?

Hoe merk je dat jouw werk niet meer bij je past

Wanneer je ’s nachts regelmatig uren ligt te piekeren over je werk, dan is dat een teken dat er iets niet goed zit. De reden is voor iedereen anders. Soms ligt de nadruk op één bepaald aspect, soms is het een combinatie van factoren.

  • Je hebt bijvoorbeeld het gevoel dat er steeds meer van je verwacht wordt, maar dat de waardering voor jouw inzet steeds minder wordt.
  • Je staat stijf van de stress door de hoge werkdruk en in je vrije tijd kom je nauwelijks tot rust. Er ligt nog zoveel werk dat af moet en je maakt je zorgen over hoelang je dit nog kunt volhouden.
  • Je stoort je regelmatig aan de sfeer of mentaliteit op de werkvloer. Je voelt je binnen jouw organisatie steeds meer een vreemde eend in de bijt.
  • Je mist de uitdaging en zit op een dood spoor. Je doet week in week uit je werk, maar zonder passie of werkelijke interesse. Steeds vaker hunker je naar verandering.
Baan past niet meer mij

Tijd om in actie te komen

Het kan even duren voordat je daadwerkelijk aan jezelf durft toe te geven dat je van baan wilt veranderen. Is dat besef aanwezig, dan sta je nog maar aan het begin. Er is heel wat moed voor nodig om vervolgens de stap naar een nieuwe baan te zetten.

Ondanks je frustraties geef je wel een aantal zekerheden op. Je toekomst ziet er opeens een stuk ongewisser uit. Reflectie is erg belangrijk in deze fase. Je moet eerst een duidelijk beeld hebben van waarom je jouw huidige baan zat bent. Wat de reden ook is, de frustraties die je ervaart in je huidige baan wil je vermijden in een (mogelijke) nieuwe baan. Vervolgens zul je je moeten afvragen welk beroep je dan wel wilt?

Wat inspireert je, waar ligt je uitdaging, welke baan past het beste bij jou en hoe zie jij je verdere loopbaanontwikkeling? Stuk voor stuk vragen waar je best wat hulp bij kunt gebruiken.

Waarom helpt loopbaancoaching wanneer je van baan wilt veranderen?

Loopbaancoaching verschaft je inzicht in wat je nu eigenlijk wilt en hoe je dit kunt bereiken. Als coach is het mijn taak om jouw nieuwe inspiratie en motivatie te geven en je te helpen om erachter te komen wat je sterke en zwakke kanten zijn.

Ik stel je een aantal gerichte vragen, zodat het duidelijk wordt welke richting je op wilt. Uiteindelijk komen we door deze individuele gesprekken uit bij een keuze die helemaal bij je past.

Vervolgens krijg je actieve begeleiding. Wat levert dat je op? Dat je zelf weer de regie neemt over jouw carrière en door middel van een gericht plan van aanpak je doelen gaat bereiken.

Loopbaancoaching: wanneer je baan niet meer bij je past!

Waar kan Tjepkema Coaching je mee helpen?

Tijdens je loopbaan kun je verschillende struikelblokken tegenkomen. Stress, hoge werkdruk, een gebrek aan uitdaging of waardering zijn er vaak de oorzaak van dat je het plezier verliest in je werk.

Het is mijn taak om dat plezier weer bij je terug te brengen. Dat kan in je huidige werk zijn of door een nieuwe koers uit te stippelen. Naast loopbaancoaching help ik mensen bijvoorbeeld ook om beter te leren omgaan met werkstress.

Vitaliteit staat hierbij centraal. Door middel van verschillende vitaliteitstrajecten zorg ik ervoor dat je veel minder werkstress zult ervaren. Ook zet ik mij in voor duurzame inzetbaarheid, zodat jij als werknemer beter kunt omgaan met de elkaar snel opvolgende veranderingen op de werkvloer.