Wakker geschud uit een fijne droom geef je een klap op de snooze-knop van jouw alarm: bah, het is weer maandagmorgen. De moed zinkt je in de schoenen, want je weet: vandaag wordt weer zo’n dag. Heb je last van de maandagmorgen-blues of is er iets anders dat speelt? Heb je het niet meer naar je zin op het werk en wordt het wellicht tijd voor een andere baan?

Op zoek naar een andere baan: waarom en hoe?

Wanneer je het gevoel hebt dat het tijd is om je focus te verleggen en/of op zoek te gaan naar een nieuwe werkomgeving, een ander team of zelfs een hele andere professie, dan kan dat best spannend zijn. Dat wat vertrouwd is opgeven, is immers niet niks. Toch kan de drang zo sterk zijn, dat het lijkt alsof er geen andere optie rest.

Sta je bijvoorbeeld onder hoge stress, voel je je niet op je plek in het team of onder je collega’s, werk je ver boven of onder je niveau en/of haal je gewoonweg geen plezier meer uit je werk? Wat de reden voor jouw wens voor verandering ook mag zijn, ik help jou graag met het maken van de shift. Samen gaan we aan de tekentafel zitten en jouw opties, wensen en mogelijkheden uittekenen.

Zie ook: mijn baan past niet meer bij mij, wat nu?

In kaart brengen wat jij wilt

Om een vruchtbaar besluit te kunnen maken waar je geen spijt van zult krijgen, is het belangrijk te weten wat je nu echt wilt. Waar beleef jij plezier aan en binnen welke werksector kun jij een baan vinden die het beste in jou naar boven brengt? Wat voor baan maakt jou enthousiast en geeft je het gevoel direct aan de slag te willen gaan?

Het is dit werk, dat maakt dat jij vergeet dat je aan het werken bent en dat is nu precies waar we naar op zoek zijn. Andere belangrijke vragen die ik je zal stellen zijn: hoeveel wil je verdienen? Moet je – en ben je bereid – te studeren of een opleiding te volgen? Hoeveel tijd wil je investeren in het creëren van jouw nieuwe toekomst?

andere baan zoeken

Stappen schrijven en zetten

Wanneer we de antwoorden op deze vragen hebben gevonden gaan we een plan uitzetten. Stap voor stap maken we jouw droombaan waar en zorgen we ervoor dat we zo min mogelijk aan het toeval overlaten: op deze manier zul je (zelf)vertrouwen en enthousiasme ontwikkelen, hetgeen zeer belangrijk is bij het creëren van jouw nieuwe droombaan-situatie.

Een loopbaancoach inschakelen – iemand die gespecialiseerd is om jou te begeleiden in dit proces, zoals ik – zorgt ervoor dat je jezelf niet verliest in het proces, wat best een uitdaging kan zijn. Mijn grip en inzicht biedt jou houvast, inspiratie en motivatie, en helpt jou jouw sterke en zwakke kanten te begrijpen en doorzien. Middels zes tot acht sessies help ik je te ontdekken welk beroep nu echt bij jou past.

Mijn werkwijze

Ik omschrijf mijzelf als inventief en creatief op het gebied van loopbaancoaching, waarbij mijn passie ligt bij het begeleiden van werknemers op alle fronten. Omdat ieder individu uniek is ligt mijn focus op het leveren van maatwerk, zodat een antwoord op iedere persoonlijke vraag wordt gevonden. Het centraal thema: inzicht krijgen in de patronen die jou vasthouden en jouw plezier in het leven ‘saboteren’ en deze te leren doorbreken.

Van subtiele aanpassing tot radicale carrièreswitch

Het maakt mij ontzettend blij om mijn klanten grote veranderingen en enorme sprongen te zien maken die zowel hun lichamelijk als geestelijk welzijn ten goede doen. En dat inspireert mij dan weer! Mijn werkwijze bestaat uit gerichte oefeningen, een-op-een coaching en actieve begeleiding.

Mijn doel? Jou af te laten sluiten met een concreet plan waar je echt iets mee kunt en dat jou gaat helpen jouw doelen te bereiken. Of je nu wenst om een stap verder te zetten binnen jouw huidige carrière of om een radicale carrièreswitch te maken: ik sta voor jou klaar.

Gratis loopbaan-advies-check

Meld je aan voor de gratis loopbaan-advies-check en ontdek welk werk het beste bij jou past!

Hoe werkt het?

1. Je mailt mij met het onderwerp: gratis loopbaanadvies check

2. Ik neem contact met je op voor een afspraak

3. Tijdens de afspraak met mij krijg je persoonlijk advies hoe jij aan de perfecte werkplek komt.

Deze loopbaan-advies-check is geheel vrijblijvend en geeft jou de kans om te werken op de perfecte werkplek die écht bij jou past!

Reageer nu en doe de gratis loopbaan-advies-check:

marjon@tjepkemacoaching.nl