Ik heb de opleiding Hartcoherentie gevolgd bij Kees Blase van het Landelijk Centrum voor Hartfocus. Ik werd er meteen heel ontspannen van! Heel simpel gezegd stem je bij hartcoherentie je ademhaling af op je hartritme en door het ritme dat daarbij ontstaat beïnvloed je je autonome-zenuwstelsel positief en verlaag je daarmee je stressniveau.

Ontspannen

Ik was meteen enthousiast over de resultaten die het mijzelf gaf, zoals beter kunnen ontspannen, minder gestrest zijn in bijvoorbeeld het verkeer of na een drukke werkdag makkelijker kunnen ontspannen. Het leverde mij vooral meer bewustzijn op van wat mijn lichaam daadwerkelijk nodig had (rust of juist actie, honger of dorst etc).

Al tijdens de opleiding heb ik het direct in mijn coaching trajecten geïntegreerd. Dit omdat de problemen waar mijn klanten mee worstelen, vaak liggen op het snijvlak van een loopbaanvraagstuk en een stress gerelateerd vraagstuk. Ook zij haalden direct mooie resultaten zoals beter slapen, meer energie hebben gedurende de dag en meer gefocust zijn op hun werk.

High

Vanmorgen had ik bijvoorbeeld een ondernemer aan mijn tafel zitten die beschreef dat hij een soort high gevoel kreeg toen het hem lukte om 10 minuten in de hartcoherentie te ademen. Zo ontspannen werd hij ervan. Daar word ik helemaal blij van en daar doe ik het voor!

Vanwege mijn enthousiasme en ook omdat de schommelingen in mijn eigen gewicht al jaren een doorn in mijn oog was, heb ik vorig jaar ook de verdiepingscursus ”Slanker met je hartritme”, er achteraan gedaan. In 10 bijeenkomsten stimuleer je de natuurlijke regelsystemen van je lichaam en valt het uiteindelijk “vanzelf” blijvend af. Het jojo-effect behoort voorgoed tot het verleden.

Samen met Anneke Dusseljee geven wij deze cursus voor vrouwen en mannen die klaar zijn om te stoppen met hun zinloze diëten en wel willen blijven kiezen voor hun gezondheid.

Wil je ook op een simpele manier meer ontspanning ervaren? Neem dan contact met mij op voor een eerste ervaring met hartcoherentie.