ik ben overprikkeld, overprikkeld
Hoogsensitiviteit

Overprikkeld

Eerste hulp bij hoogsensitiviteit
Auteur: Liesbeth Kamerling & Lieke Zunderdorp

Wat maakt dat ik enthousiast ben over dit boek?

Ervaringsgericht geschreven boek over het omgaan met hoogsensitiviteit. Snelle en eenvoudige adviezen wat je kunt doen om de negatieve aspecten van overprikkeling te verminderen en de positieve aspecten te versterken. In hun boek nemen ze je mee langs allerlei thema’s aan de hand van ervaringsverhalen en oplossingen en geven ze een EHBO bij overprikkeling. Erg leuk en prikkelarm geschreven. Grappige illustraties die meteen tot je verbeelding spreken.

Waar gaat het boek over?

Thema’s in relatie tot hoogsensitiviteit: Lichaam & geest, Liefde & relaties, kinderen & opvoeding, Talent & werk, Grenzen & overprikkeling en rust& balans.

Mooie EHBO tip uit het boek: Plan genoeg verwerkingstijd in, per dag een uur verwerkingstijd en per week een dag.  Dit komt ook terug in de vitaliteitspiramide uit het boek “de Levenscode” dat ik eerder heb beschreven. De derde laag van de vitaliteitspiramide geeft aan dat het belangrijk is om voldoende herstelmomenten te nemen.  Om vitaal te blijven en zeker als HSP’er is hersteltijd inplannen en nemen essentieel voor je gezondheid. HSP’ers zijn van nature stressgevoeliger durf ik te beweren omdat de prikkelverwerking in de hersenen anders gaat (Bron: Professor Elke van Hoof).

Wat heb ik er aan gehad?

Persoonlijk vind ik het een leuk boek om even open te slaan om inspiratie op te doen op het moment dat ik me zelf overprikkeld voel. Verder als loopbaan en stress-en burnoutcoach is het een boek om mee te geven aan een klant om hoogsensitiviteit meer en meer te omarmen als kracht en niet te zien als last of zweverig. Dat ze snappen wat hoogsensitiviteit is en vooral wat maakt dat het zo belangrijk is voor een HSP’er in alle facetten van hun leven en vanuit loopbaanoogpunt natuurlijk een baan te hebben die bij je past.

 

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr

Wil jij ook wat anders in je werk?

Als coach, trainer en HRM-adviseur heb ik me jarenlang bekwaamd in het coachingsvak. Inmiddels werk ik als zelfstandig coach. Ik lever loopbaancoaching aan professionals, vooral binnen de sectoren zorg en onderwijs. Enkele van de thema’s waarbinnen ik veel expertise heb opgebouwd zijn stress en hooggevoeligheid.

Vaak berusten mensen in de situatie die door de jaren heen zo is gegroeid. Of ze zitten vast in een bepaald beeld dat ze van zichzelf hebben. Mijn ondersteuning is erop gericht om deze patronen te doorbreken en te zorgen dat je weer leert te vertrouwen op je intuïtie.

Ik werk vanuit een gedegen theoretische basis, maar verdiep me in jouw persoonlijke situatie om maatwerk te leveren. Samen gaan we kijken naar jouw mogelijkheden en rekenen we af met ballast die je niet meer nodig hebt. Je kunt zowel individuele coaching bij me volgen als deelnemen aan een cursus in groepsverband. Samen kijken we eerst wat het beste bij jou en jouw situatie past.

Wil je mij beter leren kennen, kijk dan hier of neem contact met mij op!

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr
Over Tjepkema Coaching

Mijn naam is Marjon Tjepkema. In mijn werk als loopbaan- en stress en burn-outcoach help ik mensen met hun persoonlijke weg naar meer vitaliteit en werkplezier. Het liefst voorkom ik overspannenheid en burn-out. Ik ben gespecialiseerd in het fenomeen stress, specifiek in relatie tot hooggevoeligheid (HSP). Op mijn blog lees je alles over stress&burn-out, HSP en loopbaancoaching.

ik heb stress op mijn werk, loopbaancoaching
Weinig energie?
Maak je je zorgen over je hoeveelheid stress? Het liefst voorkom ik als stress- en burn-outcoach overspannenheid en burn-out. Daarom schreef ik dit ebook met 9 concrete tips om je stressniveau te verlagen.

Je privacy in een notendop

Allereerst willen we aangeven dat we zorgvuldig met je gegevens zullen omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hechten we veel waarde aan de veiligheid van je gegevens! Wanneer je een werkboek of checklist hebt gedownload ontvang je periodiek onze nieuwsbrief met daarin nuttige tips over loopbaancoaching, stress&burn-out en hoogsensitiviteit.

Wil je meer weten over je privacy?
Check dan onze privacy policy.

Mocht je hierover vragen hebben?
Mail dan gerust op marjon@tjepkemacoaching.nl

loopbaancoaching, hsr

Download
Checklist Hoog Sensitiviteit

Denk jij dat je hoog sensitief bent, maar weet je het niet zeker? Wil je weten of je hoog sensitief bent? Of wil je weten wat daaronder valt?

Speciaal voor jou schreef ik deze checklist met 30 vragen waarin je kunt onderzoeken of je jezelf zou omschrijven als Hoog Sensitief.
50%

Je bent er bijna!Waar mogen we de checklist "Hoogsensitiviteit" naar toe sturen?

loopbaancoaching, hsr
50%

Je bent er bijna!Waar mogen we het ebook "Eerste hulp bij werkstress" naar toe sturen?