hoe word je alles, emilie wapnick
Loopbaanontwikkeling

Hoe word je alles

Voor mensen die (nog steeds) niet weten wat ze willen worden.
Auteur: Emilie Wapnick

Wat maakt dat ik enthousiast ben over dit boek?

Voor mij was het lezen van dit boek een feest van herkenning. Ik ben iemand die altijd wel een opleiding volgt en bezig is met nieuwe ontwikkelingen. Ik herkende mijn eigen loopbaanpad en voelde daardoor ook een soort bevestiging dat het helemaal goed is waar ik mee bezig ben. Het gaf mij rust. De term Multipotentialist is toch ook veel beter dan “Rupsje nooit genoeg” genoemd te worden?

Waar gaat het boek over?

Oneindige nieuwsgierigheid wijst niet op een wispelturige persoonlijkheid. Het betekent dat je een multipotentialist bent: iemand met veel interesses en een creatieve drive. Dat is meteen je grootste kracht!

Er worden vier loopbaanpaden genoemd waarin jij je zingeving, geld en variatie voldoende kunt vinden:

  1. Het Smeltkroesmodel: je vindt je zingeving, geld en variatie in een veelzijdige baan of onderneming waarbij je allerlei petten kunt opzetten en tussen de verschillende domeinen in je werk kunt switchen
  2. Het Schuinestreepmodel: het combineren van twee of meer parttimebanen en/of eigen bedrijf.
  3. Het Einsteinmodel: Je hebt een niet te veeleisende baan of bedrijf om je inkomen te genereren, waardoor je tijd over houdt om je bezig te houden met andere projecten zoals vrijwilligerswerk, opleidingen, hobby’s etc.
  4. Het Feninksmodel: Je werkt een aantal maanden of jaren in een bepaald domein of bedrijfstak en stapt daarna over op een andere carriere of bedrijfstak. Bijvoorbeeld je start eerst als verpleegkundige, vervolgens wordt je HR-adviseur en daarna wordt je coach.

De schrijver nodigt je uit om deze loopbaanpaden als uitgangspunt te nemen en zo nodig te mixen als jouw creatieve geest dat uitkomt. Er staan tips in hoe om te gaan met de verschillende loopbaanpaden. Voor mij was de belangrijkste boodschap dat er niets mis met je is als je weer eens wat anders wilt in je werk!

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr

Wil jij ook wat anders in je werk?

Als coach, trainer en HRM-adviseur heb ik me jarenlang bekwaamd in het coachingsvak. Inmiddels werk ik als zelfstandig coach. Ik lever loopbaancoaching aan professionals, vooral binnen de sectoren zorg en onderwijs. Enkele van de thema’s waarbinnen ik veel expertise heb opgebouwd zijn stress en hooggevoeligheid.

Vaak berusten mensen in de situatie die door de jaren heen zo is gegroeid. Of ze zitten vast in een bepaald beeld dat ze van zichzelf hebben. Mijn ondersteuning is erop gericht om deze patronen te doorbreken en te zorgen dat je weer leert te vertrouwen op je intuïtie.

Ik werk vanuit een gedegen theoretische basis, maar verdiep me in jouw persoonlijke situatie om maatwerk te leveren. Samen gaan we kijken naar jouw mogelijkheden en rekenen we af met ballast die je niet meer nodig hebt. Je kunt zowel individuele coaching bij me volgen als deelnemen aan een cursus in groepsverband. Samen kijken we eerst wat het beste bij jou en jouw situatie past.

Wil je mij beter leren kennen, kijk dan hier of neem contact met mij op!

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr
Over Tjepkema Coaching

Mijn naam is Marjon Tjepkema. In mijn werk als loopbaan- en stress en burn-outcoach help ik mensen met hun persoonlijke weg naar meer vitaliteit en werkplezier. Het liefst voorkom ik overspannenheid en burn-out. Ik ben gespecialiseerd in het fenomeen stress, specifiek in relatie tot hooggevoeligheid (HSP). Op mijn blog lees je alles over stress&burn-out, HSP en loopbaancoaching.

ik heb stress op mijn werk, loopbaancoaching
Weinig energie?
Maak je je zorgen over je hoeveelheid stress? Het liefst voorkom ik als stress- en burn-outcoach overspannenheid en burn-out. Daarom schreef ik dit ebook met 9 concrete tips om je stressniveau te verlagen.

Je privacy in een notendop

Allereerst willen we aangeven dat we zorgvuldig met je gegevens zullen omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hechten we veel waarde aan de veiligheid van je gegevens! Wanneer je een werkboek of checklist hebt gedownload ontvang je periodiek onze nieuwsbrief met daarin nuttige tips over loopbaancoaching, stress&burn-out en hoogsensitiviteit.

Wil je meer weten over je privacy?
Check dan onze privacy policy.

Mocht je hierover vragen hebben?
Mail dan gerust op marjon@tjepkemacoaching.nl

loopbaancoaching, hsr

Download
Checklist Hoog Sensitiviteit

Denk jij dat je hoog sensitief bent, maar weet je het niet zeker? Wil je weten of je hoog sensitief bent? Of wil je weten wat daaronder valt?

Speciaal voor jou schreef ik deze checklist met 30 vragen waarin je kunt onderzoeken of je jezelf zou omschrijven als Hoog Sensitief.
50%

Je bent er bijna!Waar mogen we de checklist "Hoogsensitiviteit" naar toe sturen?

loopbaancoaching, hsr
50%

Je bent er bijna!Waar mogen we het ebook "Eerste hulp bij werkstress" naar toe sturen?