de wensster
Hoogsensitiviteit

De wensster

52 meditaties voor kinderen vanaf 5 jaar
Auteur: Marneta Viegas

Wat maakt dat ik enthousiast ben over dit boek?

Ik heb dit boekje jarenlang gebruikt voor mijn eigen kinderen. Een fijn ritueel voor het slapen gaan, op het laatst ging mijn dochter zelf verhaaltjes volgens het stramien verzinnen. Dat is ook het leuke eraan, je kunt met een beetje fantasie de verhaaltjes ombouwen met een gebeurtenis van die dag. Niet alleen voor je kids ontspannend maar ook voor jezelf.

Tegenwoordig raad ik dit boek aan mijn coachklanten aan, aan jonge ouders, maar ook met name de hoog sensitieve leerkrachten, om herstelmomenten op de dag in hun klas te realiseren. Door het regelmatig voor te lezen en als ritueel in te voeren, ontspannen niet alleen de kinderen in de klas maar zijzelf ook. Daarnaast leert een ontspannen brein beter, dus vergemakkelijkt het ook het lesgeven.

 

Waar gaat het boek over?

Dit boek bevat 52 meditaties voor kinderen vanaf 5 jaar.  Elke meditatieverhaaltje begint met: Doe je ogen dicht, wees heel stil en stel je voor dat….. en dan komt het meditatieverhaaltje. Elke verhaaltje sluit je af met een korte mantra. Het is prachtig geïllustreerd en elk verhaaltje heeft een ander thema.

Marneta Viegas beoogt met dit boekje de fantasie van kinderen te stimuleren. Ze wil graag dat kinderen al op jonge leeftijd leren ervaren dat ze in hun eigen binnenste vol toverkracht en avontuur kunnen vinden.

Wat heb ik er aan gehad?

Zoals ik in het begin al schreef heb ik het gebruikt voor mijn eigen sensitieve kinderen. Je ervaart ook zelf de kracht van creativiteit en ontspanning en het herhalen van een ritueel voor het slapen gaan. In mijn eigen creativiteit heb ik bedacht dat dit boekje ook heel helpend kan zijn voor hoog sensitieve leerkrachten om in een drukke dag een ontspannend momentje te creëren waardoor kinderen en leerkracht ontspannen. Hierdoor hebben ze meer rust in de klas en merken ze dat nieuwe instructie van lesstof ook makkelijker gaat. Ik kan dit niet wetenschappelijk onderbouwen, maar heb van zeker 20 leerkrachten teruggekregen dat dit heel helpend is.

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr

Wil jij ook wat anders in je werk?

Als coach, trainer en HRM-adviseur heb ik me jarenlang bekwaamd in het coachingsvak. Inmiddels werk ik als zelfstandig coach. Ik lever loopbaancoaching aan professionals, vooral binnen de sectoren zorg en onderwijs. Enkele van de thema’s waarbinnen ik veel expertise heb opgebouwd zijn stress en hooggevoeligheid.

Vaak berusten mensen in de situatie die door de jaren heen zo is gegroeid. Of ze zitten vast in een bepaald beeld dat ze van zichzelf hebben. Mijn ondersteuning is erop gericht om deze patronen te doorbreken en te zorgen dat je weer leert te vertrouwen op je intuïtie.

Ik werk vanuit een gedegen theoretische basis, maar verdiep me in jouw persoonlijke situatie om maatwerk te leveren. Samen gaan we kijken naar jouw mogelijkheden en rekenen we af met ballast die je niet meer nodig hebt. Je kunt zowel individuele coaching bij me volgen als deelnemen aan een cursus in groepsverband. Samen kijken we eerst wat het beste bij jou en jouw situatie past.

Wil je mij beter leren kennen, kijk dan hier of neem contact met mij op!

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr
Over Tjepkema Coaching

Mijn naam is Marjon Tjepkema. In mijn werk als loopbaan- en stress en burn-outcoach help ik mensen met hun persoonlijke weg naar meer vitaliteit en werkplezier. Het liefst voorkom ik overspannenheid en burn-out. Ik ben gespecialiseerd in het fenomeen stress, specifiek in relatie tot hooggevoeligheid (HSP). Op mijn blog lees je alles over stress&burn-out, HSP en loopbaancoaching.

ik heb stress op mijn werk, loopbaancoaching
Weinig energie?
Maak je je zorgen over je hoeveelheid stress? Het liefst voorkom ik als stress- en burn-outcoach overspannenheid en burn-out. Daarom schreef ik dit ebook met 9 concrete tips om je stressniveau te verlagen.

Je privacy in een notendop

Allereerst willen we aangeven dat we zorgvuldig met je gegevens zullen omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hechten we veel waarde aan de veiligheid van je gegevens! Wanneer je een werkboek of checklist hebt gedownload ontvang je periodiek onze nieuwsbrief met daarin nuttige tips over loopbaancoaching, stress&burn-out en hoogsensitiviteit.

Wil je meer weten over je privacy?
Check dan onze privacy policy.

Mocht je hierover vragen hebben?
Mail dan gerust op marjon@tjepkemacoaching.nl

loopbaancoaching, hsr

Download
Checklist Hoog Sensitiviteit

Denk jij dat je hoog sensitief bent, maar weet je het niet zeker? Wil je weten of je hoog sensitief bent? Of wil je weten wat daaronder valt?

Speciaal voor jou schreef ik deze checklist met 30 vragen waarin je kunt onderzoeken of je jezelf zou omschrijven als Hoog Sensitief.
50%

Je bent er bijna!Waar mogen we de checklist "Hoogsensitiviteit" naar toe sturen?

loopbaancoaching, hsr
50%

Je bent er bijna!Waar mogen we het ebook "Eerste hulp bij werkstress" naar toe sturen?