de levenscode, albert sonneveld
Vitaliteit

De levenscode

Over het geheim van vitaal oud worden
Auteur: Albert Sonnevelt

Wat maakt dat ik enthousiast ben over dit boek?

Tijdens mijn opleiding Mentalcoaching was dit boek jaren geleden een van de eerste boeken die ik las over vitaliteit. Ik heb het boek eigenlijk nooit helemaal uitgelezen en niet alle oefeningen gemaakt omdat mijn aandacht vooral uitging naar de vitaliteitspiramide. Met deze vitaliteitspiramide kun je heel snel in kaart brengen hoe het met jouw vitaliteit staat en waar je aan kunt werken om je weer vitaliter te voelen. Tijdens een workshop dat ik in 2015 volgde bij Albert Sonnevelt, heeft hij een exemplaar van dit boek voor mij gesigneerd met de volgende persoonlijke boodschap: “Leef je passie op alle gebieden van je leven!” Dat doe ik nog steeds en dat gun ik jullie ook!

Waar gaat het boek over?

Over de zoektocht van Albert Sonnevelt naar zijn eigen vitaliteit, die met vallen en opstaan ging. Hij kwam tot de conclusie dat de goede voorbeelden om vitaal oud te worden, vlak onder zijn neus lagen. Hij heeft samen met een bevriend arts onderzoek gedaan onder tachtigers, negentigers en honderdjarigen, met de vraag wat maakt dat zij op hoge leeftijd zo vitaal zijn. Hier heeft hij de vitaliteitspiramide uit gedestilleerd.

In het boek staan inspirerende en bijzondere levensverhalen van vitale ouderen. Daarnaast allerlei opdrachten en het mentale coachingsmodel om je vitaliteit te verhogen. Het is een heel compleet boek!

De schrijver nodigt je uit om deze loopbaanpaden als uitgangspunt te nemen en zo nodig te mixen als jouw creatieve geest dat uitkomt. Er staan tips in hoe om te gaan met de verschillende loopbaanpaden. Voor mij was de belangrijkste boodschap dat er niets mis met je is als je weer eens wat anders wilt in je werk!

Wat heb ik er aan gehad?

Ik gebruik de Vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt vaak in workshops en in mijn coaching. Het is een krachtig instrument om snel de stand van zaken met betrekking tot jouw vitaliteit in kaart te brengen, wat gaat goed, wat kan beter en welke kleine volgende stap jij zou kunnen zetten om vitaler te worden? Hoe doorbreek je negatieve patronen? Hoe kun jij vanuit passie leven?

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr

Wil jij ook wat anders in je werk?

Als coach, trainer en HRM-adviseur heb ik me jarenlang bekwaamd in het coachingsvak. Inmiddels werk ik als zelfstandig coach. Ik lever loopbaancoaching aan professionals, vooral binnen de sectoren zorg en onderwijs. Enkele van de thema’s waarbinnen ik veel expertise heb opgebouwd zijn stress en hooggevoeligheid.

Vaak berusten mensen in de situatie die door de jaren heen zo is gegroeid. Of ze zitten vast in een bepaald beeld dat ze van zichzelf hebben. Mijn ondersteuning is erop gericht om deze patronen te doorbreken en te zorgen dat je weer leert te vertrouwen op je intuïtie.

Ik werk vanuit een gedegen theoretische basis, maar verdiep me in jouw persoonlijke situatie om maatwerk te leveren. Samen gaan we kijken naar jouw mogelijkheden en rekenen we af met ballast die je niet meer nodig hebt. Je kunt zowel individuele coaching bij me volgen als deelnemen aan een cursus in groepsverband. Samen kijken we eerst wat het beste bij jou en jouw situatie past.

Wil je mij beter leren kennen, kijk dan hier of neem contact met mij op!

marjon tjepkema coaching, loopbaancoach, hsr
Over Tjepkema Coaching

Mijn naam is Marjon Tjepkema. In mijn werk als loopbaan- en stress en burn-outcoach help ik mensen met hun persoonlijke weg naar meer vitaliteit en werkplezier. Het liefst voorkom ik overspannenheid en burn-out. Ik ben gespecialiseerd in het fenomeen stress, specifiek in relatie tot hooggevoeligheid (HSP). Op mijn blog lees je alles over stress&burn-out, HSP en loopbaancoaching.

ik heb stress op mijn werk, loopbaancoaching
Weinig energie?
Maak je je zorgen over je hoeveelheid stress? Het liefst voorkom ik als stress- en burn-outcoach overspannenheid en burn-out. Daarom schreef ik dit ebook met 9 concrete tips om je stressniveau te verlagen.

Je privacy in een notendop

Allereerst willen we aangeven dat we zorgvuldig met je gegevens zullen omgaan en dat je je altijd makkelijk kunt afmelden.

Daarnaast hechten we veel waarde aan de veiligheid van je gegevens! Wanneer je een werkboek of checklist hebt gedownload ontvang je periodiek onze nieuwsbrief met daarin nuttige tips over loopbaancoaching, stress&burn-out en hoogsensitiviteit.

Wil je meer weten over je privacy?
Check dan onze privacy policy.

Mocht je hierover vragen hebben?
Mail dan gerust op marjon@tjepkemacoaching.nl

loopbaancoaching, hsr

Download
Checklist Hoog Sensitiviteit

Denk jij dat je hoog sensitief bent, maar weet je het niet zeker? Wil je weten of je hoog sensitief bent? Of wil je weten wat daaronder valt?

Speciaal voor jou schreef ik deze checklist met 30 vragen waarin je kunt onderzoeken of je jezelf zou omschrijven als Hoog Sensitief.
50%

Je bent er bijna!Waar mogen we de checklist "Hoogsensitiviteit" naar toe sturen?

loopbaancoaching, hsr
50%

Je bent er bijna!Waar mogen we het ebook "Eerste hulp bij werkstress" naar toe sturen?