Veel mensen hebben last van stress en angst sinds het uitbreken van de pandemie. Wil je voorkomen dat je verdrinkt in je stress en angst? Dan is het belangrijk om je stress- en angstgevoelens actief aan te pakken. Ik help je hier graag mee. Hoe? Dat lees je op deze pagina.
De oorzaken van stress
Bij velen is het stressniveau aanzienlijk omhoog gegaan in het afgelopen jaar. Dit komt ten eerste omdat je je zorgen maakt om je eigen gezondheid of de gezondheid van de mensen om je heen. Je wil zelf geen corona krijgen en je wil ook niet dat je dierbaren ziek worden. Het schrikbeeld van de overvolle IC’s, zorgt daarbij voor extra angst.
Daarnaast kun je last hebben van stress door de lockdown. Dingen die je altijd met veel plezier hebt gedaan, zijn nu ineens niet meer mogelijk. Je brengt meer en meer tijd thuis door en hebt minder sociale contacten. Voor velen is ook dit een groot struikelblok. Daar komt nog bij dat het thuiswerken ook voor stress kan zorgen. Je drukke baan wordt nog zwaarder als je je collega’s niet meer ‘live’ kunt zien en met de kids in één ruimte werkt.
De symptomen van stress
Hoe merk je dat je stress hebt? Hier vind je een aantal symptomen die wijzen op teveel stress:
- Hoofdpijn.
- Slaapproblemen en vermoeidheid.
- Duizelingen.
- Misselijkheid.
- Meer of juist minder eetlust.
- Een versnelde ademhaling en/of hyperventileren.
- Een versnelde hartslag.
- Overmatig zweten.
- Trillende handen.
- Angsten.
- Boosheid.
- Prikkelbaarheid.
- Stemmingswisselingen.
- Frustratie.
Herken jij je in een of meerdere klachten? Dan is de kans groot dat ook jij te veel stress hebt.
Hoe voorkom je dat het je allemaal teveel wordt?
Langdurige stress zorgt niet alleen voor vervelende klachten, maar kan ook uitmonden in een burn-out. Wil je voorkomen dat je een burn-out krijgt? Grijp dan in voor het je allemaal te veel wordt. Dit doe je onder andere door meer te ontspannen.
Als je werkdag voorbij is, moet deze ook echt voorbij zijn. Zet je laptop uit, leg ‘m weg en pak je laptop pas weer als de nieuwe werkdag begint. Probeer na je werk zoveel mogelijk te ontspannen. Bijvoorbeeld door te wandelen, te fietsen, een boek te lezen of lekker in de tuin te werken.
Daarnaast is het belangrijk om je stress en angsten bespreekbaar te maken. Praat erover met je partner, je beste vriend(in), een collega, je moeder, je vader of een professional. Een goed gesprek lost je problemen niet op, maar het lucht wel ontzettend op.
Hoe kan ik je helpen?
Ik ben Marjon Tjepkema, een ervaren coach met een passie om mensen te helpen van hun stress af te komen. Ik kan de coronacrisis niet oplossen, maar wel jouw stress- en angstgevoelens aanzienlijk verminderen. Ik gebruik hier twee methoden voor, namelijk hypnose en vitaliteitscoaching.
Hypnosevisualisatie
Hypnose kan je helpen om van je angsten af te komen en kun je je patronen en overtuigen doorbreken. Ik heb als kennismaking een krachtige hypnosevisualisatie gemaakt waarmee je je immuunsysteem kunt boosten. Een cadeau van mij voor jou. Ben je bang om met het coronavirus besmet te raken? Dan kan ik je helpen om deze angsten aanzienlijk te verminderen. Hoe? Simpelweg door slim met je brein en je onbewuste samen te werken.
Vitaliteitscoaching
Naast hypnose, kan ik je ook helpen met vitaliteitscoaching. Heb je geen zin om op te staan? Voel je je moe en futloos? Of heb je last van stressgevoelens? Dan kan ik je helpen om van deze klachten af te komen. Samen kijken we naar je verleden en de totstandkoming van je huidige vitaliteit. Vervolgens zoeken we naar praktische oplossingen om deze patronen te doorbreken en van je klachten af te komen.
Wie ben ik?
Ik ben Marjon Tjepkema, een loopbaan- en vitaliteitscoach met vele jaren ervaring. Mijn doel is het ondersteunen van professionals die hun energie en passie zijn verloren. Ook help ik je de problemen op te lossen die hieruit zijn voortgekomen, zoals ademhaling- en slaapproblemen.
Dit doen we tijdens een individueel coachingstraject op maat. Heb je je energie en passie terug en zijn je onderliggende problemen helemaal opgelost? Dan kunnen we met een goed gevoel op het coachingstraject terugkijken.